FAQ Steiger

Rolsteiger of vaste steiger wat is het verschil?

Een rolsteiger is een enkele steigertoren op wielen welke vrij verplaatsbaar is langs de gevel, vanaf 8 meter moet de steiger vastgezet worden aan de gevel tijdens de werkzaamheden en kan worden toegepast indien over de gehele werkbreedte een harde ondergrond aanwezig is. (Montage en/of demontage naar keuze en kennis)

De vaste steiger (gevelsteiger) is niet verplaatsbaar, wordt toegepast als er obstakels op de grond en/of aan de gevel aanwezig zijn, als toegangen vrij moeten blijven en/of de steiger op de openbare weg staat. (wordt altijd door ons geplaatst en verwijderd).

Hoe hoog moet de steiger zijn?

Wij werken met werkhoogte d.w.z. waar u staand op de bovenste vloer in de steiger met uw handen bij kan (boven uw hoofd), uitgangspunt is de onderdorpel van uw buitendeur + per verdieping laag 3 meter (winkelpanden en herenhuizen kunnen hoger zijn) + het hoogteverschil van onderdorpel voordeur naar de grond. (Denk aan een parterre, kelder, garage of simpelweg de grond die verzakt is.) Reken voor een puntgevel circa 5 meter.

Voor werkzaamheden aan de regengoot en/of toegang tot het dak +2 meter mee bestellen. Werken aan en in de goot gaat makkelijker op heuphoogte en de dakdekker vindt het prettig om op dak niveau de steiger op te stappen en heeft dakrandbescherming.

Hoe breed moet de (rol)steiger zijn?

Hangt af van de werkzaamheden bv de schilder zal de steiger verplaatsen, de loodgieter, dakdekker wil graag breder. Een vaste steigers kan niet worden verplaatst sierlijsten en regengoten maken een gevel breder houdt daar rekening mee.

Rolsteigers leverbaar met 1,35, 2, 2.5 en 3 meter vloeren

Vaste steigers zijn leverbaar vanaf 1,35 meter breed tot onbeperkte breedte.

Hoe diep moet de steiger zijn?

  • Smal frame 75 cm voor werkzaamheden aan de gevel en ramen.
  • Breed frame 135 cm voor werkzaamheden en lichte opslag op de steiger.